22.3.12

Beautiful Ulyana Sergeenko

Njene prelepe, predivne kreacije sam već postavljala ovde i ovde. O tome da i ona izgleda kao iz bajke, zna svako ko je nju bar malo ispratio. Ali, ovih dana nailazim na toliko fantastičnih njenih fotografija i oduševljena njenom elegantnom pojavom, prosto sam morala neke od njih da postavim ovde. Prava porculanska lepotica  iz nekog drugog doba koja je jednostavno i savršeno drugačija od svih. 














20.3.12

City bikes


U potrazi sam za nekim elegantnim gradskim biciklom. Kod nas najveću ponudu čine mountain bajkovi, koji, po meni, jesu samo za rekreaciju, dok za svakodnevnu upotrebu i gradsku vožnju bicikala gotovo i da nema. Oni kojima su takvi potrebni za prevoz po gradu, prinuđeni su na kupovinu glomaznih i neudobnih sportskih bicikala. Ipak, nešto malo zanimljivije pronašla sam na sajtu www.fitnesoprema.net. A još lepše je to što su mi oni u blizini pa planiram uskoro da pročačkam ima li štogod kod njih. Na prvi pogled mi se dopao recimo ovaj. 


A dok ne pronađem svoj idealni bicikl, uživam u sličicama preko svog Tumblr-a. Ovo su neke od njih.




I još bih samo dodala ovaj divni, predivni blog gde toliko prelepih fotografija ima da sam jedva, ali jedva izabrala nekoliko. www.copenhagencyclechic.com











12.3.12

Sleep

Ovih dana sanjam o snu... Uz neke skorašnje obaveze nije mi ostajalo mnogo vremena za spavanje. Odmarajući danas uz kaficu i malo interneta, naišla sam na slike toplih kreveta i sveže posteljine, i istog momenta rešila da ono što će mi u ovom trenutku ulepšati i blog i moj dan, pa i mene samu, je jedan dobar i okrepljujući spavanjac. Neka duža lutanja po omiljenim sajtovima ostavljam za drugi put i ostatak dana odvajam samo za odmor i spavanje.
A isto bih i svima preporučila - jedan dan za san!






8.3.12

Nadezhda Mikhalkova


Potpuno me je očarala još kada sam je prvi put videla, kao sićušnu i veselu devojčicu od sedam godinica, u jednom od, meni, najomiljenijih filmova, Oskarom nagradjenom Varljivom suncu. Scena u čamcu koja pokazuje izuzetnu bliskost izmedju nje i njenog oca, koji je takodje njen otac i u realnom životu, je možda i najlepša scena u filmu.


Zašto je Nikita Mihalkov za ovu ulogu izabrao baš svoju ćerku, vrlo brzo je postalo sasvim jasno, jer upravo takav jedan slatki bonbončić je bio potreban da upotpuni ovaj divni film. Da ne pričam o kakvom talentu je reč, dovoljno će biti da kažem : pogledajte film. 


Taj maleni zvrk je skakutao oko glavnih likova tokom celog filma, dajući napetoj atmosferi jednu posebnu notu, naivnost i nevinost, kako samo deca znaju, i onu jedinstvenu lepotu prisnosti jedne porodice. 


A šesnaest godina kasnije, igrala je i u nastavku, Varljivom suncu 2.


Najmlađe je dete slavnog glumca i reditelja Nikite Mihalkova i dizajnerke Tatyane Shigaeve. Na slici je Nadya, njen brat Artyom i sestra Ana, koji su takođe glumci. 


U filmskom svetu je pronašla i muža, reditelja Rezu Gigineishvili, te je danas srećno udata i ima malu bebu rođenu prošle godine. 


Ona je žena koja je sa svojih 25 godina već ostvarena glumica, majka, oprobala se kao dizajner, zatim i kao fotomodel. Pa ipak, sa tako umiljatim licem i prirodnim, toplim osmehom, talentom koji poseduje, još mnogo uloga joj predstoji i, verujem, jedna velika i sjajna karijera.