5.4.12

1930'sAl Bowlly with The Ray Noble Orchestra - Midnight The Stars And You (1934)

Kad bih morala da biram, želja bi mi bila da opet živim u današnjem vremenu. Tu smo-gde smo, tu se najbolje prilagođavamo i uklapamo. Ali, ako bih razmislila unazad, od svih prošlih vremena, mislim da bih se najpre odlučila za prekrasne tridesete.


Jeste, to su godine kada je Hitler krenuo u širenje Evropom, vreme Španskog građanskog rata, atentata kao što je ubistvo našeg kralja Aleksandra u Marseju, groznih i strašnih čistki u Sovjetskom Savezu...


Ali to su i one radosne godine svinga, džeza i sve one prelepe, predivne muzike.


Zlatno doba Holivuda, počev od onih klasičnih horora poput Drakule, Frankenštajna, Mumije i King Konga,  sve do medenih animiranih fimova Diznija, sa sve Snežanom i njenih sedam patuljaka. One divote od filmova, sa Prohujalo sa vihorom na čelu, neću ni da pominjem.


Verovatno mnogi od nas, u današnjoj gužvi, ne mogu ni zamisliti kako je tada izgledala ta tišina i mir na ulicama, vreme koje sporo protiče...
Ali, verujem da u ovako vesele i razdragane ljude bi se svi rado umešali.


Ko ima vremena, za malo više od običnog sušenja kose peškirom mogao bi da isproba i neku od frizura tridesetih. Kao npr. Čarlston talasi. Evo kako.

1. Operite kosu, stavite kondicioner i prosušite peškirom.

2.Nanesite gel ili penu za kosu ravnomerno od korena do krajeva.

3.Odvojite kosu na napred i nazad, pa postavite češalj u prednjem delu kose na temenu. Razdvojite na strane.

4.Povucite mali deo kose unapred češljem, stvarajući blagi talas, te osigurajte to mesto pomoću šnalice. Ponovite to sa čitavom kosom dok ne oblikujete sve u talase. 

5.Uvijte krajeve vaših talasa prstima ka unutra obezbeđujući ih gelom.

6.Zamotajte kosu maramom i sušite fenom, srednjom toplotom, dok se potpuno ne osuši.U zavisnosti od vaše kose, može potrajati i do 30 minuta dok se kosa potpuno ne osuši.2 коментара:

  1. moja omiljena frizura:)
    predivne slike.
    ja nekako imam utisak da su tridesete bile vreme spokoja, uprkos svemu. doduse kao zatisje pred buru, ali sve je ipak bilo mirno i srecnije...
    a tek moda, to je druga prica :)

    ОдговориИзбриши