9.12.11

Fun food for kids

Odbijanje hrane može biti vrlo česta pojava kod dece. Ponekad izbegavaju hranu jer je doživljavaju kao neugodnu. Možda su još uvek zbunjeni i ne shvataju koje sve prijatne ukuse nam jelo može stvoriti. Ali, ovakvim interesantnim oblicima, igrom uz hranjenje, teško da će neko dete moći odoleti.

PALAČINKE U OBLIKU SLOVA
Izuzetno interesantno za decu. Nije potrebno specijalnih veština, malo testa za palacinke, jedna boca za sipanje testa ili obična flaša sa dodatkom za sipanje vina i malo piskaranja po tiganju. 


CVET OD JAJA I PAPRIKE
Ovo je toliko simpatično i slatko, da je dovoljna samo slika bez ikakvog opisa. Izgleda odlično, odličnog je ukusa, a tako jednostavno i brzo. Jednostavno spustiti papriku na tiganj i u centar ubaciti jaje, koje posle kratkog vremena okrenuti na drugu stranu i gotovo.


RUDOLF ČOKOLADNI KOLAČIĆI
Sjajna ideja za novogodišnje kolačiće. Detaljan recept na sajtu. a vrlo jednostavno se mogu napraviti i od običnih čokoladica iz bombonjera, bombonica u boji za nos i oči, a slanih pereca za rogove.


HOBOTNICA U PAVLACI
...ili bilo kom drugom umaku. Pored toga, potrebna vam je još i jedna paprika, i crna maslina.


SNEŠKO SENDVIČ
Dovoljno je jedno obično parčence hleba, krem sirom premazati, i sve ostalo što se vidi na slici, šargarepa, paprika, masline, brokoli, ili jednostavno pustiti mašti na volju.


KAMION SENDVIČ
Parče hleba iseći u obliku kamiona, jabuku koristiti kao delove, kolače kao točkove i takav slatki sendvič će oduševiti svakog dečaka, a verovatno i devojčicu. 

I još mnogo, mnogo toga možemo i sami kreirati, uz malo truda i ljubavi, za medene osmehe naših najmilijih...

Нема коментара:

Постави коментар